چرا انگیزه ندارم؟ 12 راهکار برای افزایش انگیزه

چرا انگیزه ندارم؟
قبل از دانشتن چرا انگیزه ندارم بزارید بگویم انگیزه برای یک کار چیست و چه اهمیتی دارد. انگیزه به شور و اشتیاق برای انجام کاری میگویند، یا به عبارت دیگر حوصلهی انجام آن کار.
کسی که انگیزه برای انجام کاری ندارد یا آن را انجام نخواهد داد یا اینکه آن را به تعویق میندازد.
در این مقاله دلایل عدم انگیزه را بیان میکنم و به سوال چطور انگیزه پیدا کنم نیز پاسخ خواهم داد.
دلایل نداشتن انگیزه:
1. عدم اعتماد به نفس: از مهمترین دلایل عدم انگیزه نداشتن اعتماد به نفس است. کسی که به خودش اطمینان ندارد هیچ خود را برای کاری به زحمت نمیندازد و نیز شور و اشتیاقی هم برای انجامش ندارد، چون فکر میکند که هرگز نمیتواند آن کار را انجام دهد. اعتماد به نفس را در زندگی خیلی جدی بگیرید.
“برای بدست آوردن اعتماد به نفس میتوانید کتاب اعتماد به نفس یک ابر قدرت را با بهترین قیمت تهیه نمایید”
2. خستگی و بی حوصلگی: جیمز کلیر در کتاب عادت های اتمی میگوید: بزرگترین تهدید برای موفقیت بی حوصلگی است. کسی بر اثر کم خوابی، کار زیاد، مشغله و افکار زیاد و … خسته است در نتیجه حوصله و انگیزه انجام کاری را ندارد. شما باید روزانه خواب کافی و تفریح داشته باشیدتا بتوانید به دیگر کاراهایتان برسید.
3. شفاف سازی نکردن اهداف: فرض کنید فردی در زندگی هیچ هدف واضحی ندارد. در نتیجه آن فرد هرگز مثلا برای بدست آوردن ثروت بیشتر انگیزه ندارد و تلاش هم نمیکند.حال شخصی را در نظر بگیرید که تا سال آینده میخواهد ماشین خود را ارتقا دهد و مثلا از پراید برساند به 206 خب قطعا آن فرد انگیزه دارد و در این یک سال تلاش زیادی میکند تا آن را بدست آورد.
پاسخ سوال “چرا انگیزه درس خوندن ندارم” هم همین است: کسی که هدف درست و واضحی داشته باشد، انگیزه آن را هم دارد. به طور مثال: کسی میخواهد پزشک شود قطعا شبانه روز برای آن تلاش میکند و درس میخواند. اما برعکس افرادی که نمیدانند چرا درس میخوانند در نتیجه انگیزه هم ندارند.
4. ترس از شکست خوردن: هرگز از شکست خوردن نترسید، چون یکی از مزاحل رشد شکست خوردن است.
کسی که میترسد شکست بخورد هرگز کاری را انجام نمیدهد و در نتییجه انگیزه او از بین میرود.
5. رابطه با افراد نادرست: هرگز با افرادی که ناامید هستند و شما را دائم تحقیر میکنند گفت و گو نکنید. شما باید با افرادی رابطه برقرار کنید که با جملاتشان به شما انگیزه بدهند و شما را تشویق کنند. رابطه خودرا با افرادی یک بار شکست خوردند و ناامید شدند قطع کنید.
6. افسردگی و اضطراب: افراد افسرده تقریبا بار بزرگی از اندوه را بر دوش خود گزاشتهاند و ناامید هستند. افراد افسرده دائم ناراحت از مشکلات زندگی هستند و انگییزه ای برای ادامه آن ندارند. تنها کسی که میتواند شما را از افسردهگی رها کند، خود شما هستید.
افراد مضطرب از انجام خیلی کار ها میترسند و به دلیل ترس و اضطراب انگیزه انجام دادن آن را ندارند و انجام نمیدهند. باز هم خود شما باید خود را درمان کنید، چون هیچ دکتری بهتر از خود شخص نیست.
چطور انگیزه پیدا کنم؟
“برای بدست آوردن انگیزه با راهکار های عملی و ساده کتاب قانون 5 ثانیه اثر نویسنده و سخنران معروف مل رابینز را مطالعه نمایید.”
راهکار هایی برای بالا بردن انگیزه:
1. شفاف سازی اهداف: اهداف خود را خیلی واضح بنویسید. اهداف را کلی ننویسید بلکه کاملا با جزئیات بنویسید و مشخص کنید.
مثال: من میخواهم 5 کیلو لاغر شوم اشتباه_ در واقع من میخواهم در 2 ماه 5 کیلو لاغر شوم درست است.
2. برنامه ریزی روزانه: برای خود برنامهای داشته باشید و با خود قرار بزارید تمام کار های آن روز رو چه خسته و چه سرحال طبق برنامه انجام دهید. این کار را حداقل 30 روز انجام دهید
3. به یاد اوردن خوبی های خود: اگر کاری را قبلا انجام دادید نقاط قوت خود را در آن کار به یاد آورید نه نقاط منفی و ناامید کننده. این کار باعث افزایش اعتماد به نفس در نتیجه افزایش انگیزه میشود.
4. ساخت محیطی مناسب: محیط را طوری طراحی کنید وقتی به اطراف نگاه میکنید، انگیزه پیدا کنید. مثلا: محیط ورزشی شما هرگز نباید با محیط کار شما یک شکل باشد.
5. تشویق خود: اگر کاری را به نحو احسنت انجام دادید خود را تشویق کنید. این باعث میشود تا کار مثبتی که انجام دادید یادتان بیاید و شوق انجام دوباره آن را داشته باشید.
6. پذیرش شکست هایتان: شکست هایتان را بپذیریداما هرگز نزارید تا شما را ناامید کنند و باعث تحقییرتان شود. بلکه به شکست هااز دید پلهای برای موفقیت نگاه کنید.
7. ایجاد فهرست اولویت ها و مدیریت زمان: اولویت های روزانه خود را از مهمترین تا کم اهمیت ها مرتب کنبد و مهم هارا اول انجام دهید. این کار باعث احساس نشاط در شما میشود، چون شما خیلی زود کارهای مهمتان را انجام دادید.
8. تماشا و خواندن کتاب های الهام بخش و انگیزشی: تماشای سخنرانی یا ویدئو های انگیزشی باعث برانگیخته شدن انگیزه شما میشود. کتاب ها، ویدئو ها، مقالات، برنامه های الهام بخش و انگیزشی را جدی بگیرید. اما سعی کنید این انگیزه را به صورت دائمی، مانند یک علاقه تبدیل کنید، تا به انجام آن عادت کنید.
” من به شما خواندن کتاب قانون 5 ثانیه را توصیه میکنم که قبل تر لینک آن را قرار دادیم”
9. تایین پاداش و مشوق برای خود: برای هرکاری چه بسا کوچک یا بزرگ پاداشی تایین کنید. این کار باعث میشود تا شما انگیزه پیدا کنید و دوست داشته باشید آن کار را انجام دهید.
10. تصویرسازی و تجسمات ذهنی مثبت: قبل انجام هر کار طوری آن را تصور کنید که به بترین شکل و آن طور که میخواهید آن را انجام دادهاید. مثبت اندیشی را در زندگی جایگزین افکار منفی و خیالات بیهوده کنید.
11. برقراری ارتباط با افراد الهام بخش و مشوق: با افرادی در ارتباط باشید و رابطه برقرار کنید که شما را دائم تشویق کنند و حتی اگر شکست خوردید به شما دلگرمی دهند و شما را برای انجام دوباره آن تشویق کنند. از آن سو هرگز با افرادی که شما در برابر کوچک و بزرگ تحقیر میکنند و شکست هایتان را جلوی چشمتان میآورند ارتباط برقرار نکنید.
12. اقدام در لحظه: اگر ناگهان حوصلهی انجام چیزی را پیدا کردید که قبلا انگیزه انجامش را نداشتید، در همان ثانیه انشروع کنید انجام دهید.
این جمله را به خاطر بسپارید: “قبل از اینکه آماده شوید، شروع کنید”
نکتهی پایانی:
کاهش انگیزه مشکل رایج بسیاری از مردم است که باید قبل از قوی شدن بی انگیزگی آن را از بین ببرند. شناخت دلیل عدم انگیزه و یاد گرفتن راهکار افزایش انگیزه به اینگونه افراد خیلی کمک میکمد.
در این مقاله به دلایل عدم انگیزه و 12 راهکار افزایش انگیزه و مقابله با بی انگیزگی پرداختیم. امیدوارم در زندگی همیشه با انگیزه و موفق باشید.